Víte o tom, že můžete jednu licenci ESET použít na více OS ?

03.06.2020 11:14

Mohu více operačních systémů na jednom počítači chránit jednou licencí?

Autor: Martin Buchta | Poslední aktualizace: 29.04.2020 17:38:11

V rámci ESET Unilicence můžete jednou licencí zabezpečit až 3 operační systémy na jednom domácím fyzickém počítači. Nezáleží, zda další operační systémy jsou nainstalované ve virtuálním prostředí (Virtual Machine, Boot Camp, Parallels Desktop) nebo fyzicky na pevném disku (multi boot). Licence (uživatelské jméno a heslo) tedy není vázána na konkrétní produkt, který jste zakoupili, je možné ji použít i v dalších ESET produktech pro jiné operační systémy. Taktéž není licence vázána na jeden konkrétní počítač.

 

Příklad 1:

Máte zakoupenou licenci pro ESET Internet Security a používáte notebook s operačním systémem Windows. Při nákupu nového notebooku se rozhodnete pro MacBook. Na původním notebooku tedy ESET Internet Security odinstalujte a s pomocí svých licenčních údajů si stáhnete ESET CyberSecurity Pro, který nainstalujete na nový MacBook. Není nutné kupovat novou licenci. Stejně tak, pokud na tomto Macu budete dále používat systém Windows v prostředí Boot Camp nebo Parallels Desktop, jednoduše do tohoto prostředí nainstalujete produkt pro Windows. Vše v rámci jedné licence.

Příklad 2:

Máte zakoupenou licenci pro ESET Internet Security a používáte počítač s operačním systémem Windows. Místo operačního systému Windows si na počítač nainstalujete Linux a Windows budete provozovat jen ve virtuálním prostředí např. v aplikaci VirtualBox. S pomocí svých licenčních údajů si stáhnete ESET NOD32 Antivirus pro Linux Desktop, který nainstalujete na Linux. Do Windows ve virtuálním prostředí pak nainstalujete ESET Internet Security. Oba produkty tedy můžete používat v rámci jedné licence, není nutné kupovat licenci novou.

Příklad 3:

Máte zakoupenou licenci pro ESET NOD32 Antivirus a používáte počítač s operačním systémem Windows. Chcete však používat i Linux a proto na pevný disk počítače nainstalujete Linux jako druhý operační systém. Při startu počítače si tak můžete zvolit, jaký operační systém chcete spustit (multi boot). Pokud budete chtít operační systém Linux chránit, jednoduše si pomocí svých licenčních údajů stáhnete a nainstalujete ESET NOD32 Antivirus pro Linux Desktop. Oba operační systémy tedy můžete používat v rámci jedné licence, není nutné kupovat licenci novou.